Yoga is 20 jaar geleden op mijn pad gekomen toen ik nog volop danste en op de dansacademie zat. Toen ervoer het ik al als een oase in de woestijn die wij dagelijkse realiteit noemen en dat is alleen maar toegenomen. Inmiddels is er gelukkig meer balans in mijn leven en is yoga beoefening een onderdeel geworden van mijn dagelijkse leven.

Het contact met het lichaam voelen en steeds weer, iedere dag de verbinding maken en voelen met het levende, ademende, altijd in beweging zijnde zelf.

Yoga en adem Opleidingen

Ik had al een docenten opleiding gevolgd bij Codarts Hoge School voor de Kunsten en geef nu ruim 20 jaar les. Wat yogales geven betreft ben ik begonnen bij Integrale Yoga Nederland. Daar heb ik geleerd om zachte hatha yogalessen te verzorgen en de rust en ruimte die yoga brengt aan mind, body en spirit goed in te bedden.

Ik raakte geïnteresseerd in het gebruik van adem en hoe je dat in kan zetten als tool om veranderingsprocessen in jezelf te ondersteunen en begeleiden. Ik volgde de ademcoach opleiding genaamd transformational breathing bij Annette Weers in Leiden.

Het hart is voor mij de spil in het leven waar het allemaal om draait. Bij Hartfocus heb ik geleerd hoe je via de adem contact maakt met je hartcentrum en de neurofysiologie erachter.

Restorative yoga en yoga nidra zijn mijn meest recente bijscholingen op het gebied van yoga.

Yoga Stijl

Mijn stijl kenmerkt zich door een combinatie van hatha yoga; het beoefenen van de asana’s, ontspanning, adem en meditatie. Het gaat erom de aandacht en betrokkenheid bij het lichaam te brengen, zodat fysieke, emotionele en geestelijke ruimte ervaren kan worden. Ontspanning, rust en herstel is het doel.

Wanneer ik besloot yoga docent te worden

Ik was al dansdocent en na de yoga opleiding bij Integrale Yoga Nederland ben ik direct gestart met ook yoga les te geven. Eerst combineerde ik dans en yoga met elkaar en nu geef ik zowel dans als yoga les. Yoga gaat over beoefening, in beweging blijven. Ik kan niet anders als mens.

Privé leven

In het dagelijks leven woon ik met mijn twee kinderen in Rotterdam en heb ik een coachingspraktijk aan huis. Ik begeleid mensen die in veranderingsprocessen zitten en dat doe ik met hart en ziel. Voor meer informatie hierover bekijk mijn website www.eigenwijsgezondzijn.nl