Online yoga lessen in Schiedam

Lieve deelnemer en bezoeker van Integrale Yoga Schiedam,

De online lessen zijn voor iedereen. Of je nu al yoga volgt bij ons of nieuw bent: iedereen is welkom. Hieronder vind je alle informatie betreft het aangepaste rooster en hoe je deel kan nemen. We zien je graag online in onze livestream les.

Vanaf woensdag 21 juli is er wekelijks een online yoga les beschikbaar is. De les gaat door bij 5 aanmeldingen, dus meld je aan via de link in het lesrooster!

Navigeer naar:

1. Lesrooster
2. Deelnemen online yoga les
3. Informatie rondom betalingen
4. Praktische informatie
5. Yoga Nidra
6. Online videos
7. Doe met ons mee

Online yoga les: zo doe je mee!

Praktische voorbereiding

 • Controleer internet aansluiting.
 • Zorg voor een rustige plek in jouw woning, waar je benen en armen gemakkelijk kunt uitstrekken en waar je niet gestoord kan worden.
 • Gebruik een kussentje (hoofd/zit), dekentje of andere tools die jou helpen om in de meditatie of eindontspanning volledig tot rust te komen.
 • Zorg dat je 10 – 20 minuten voor aanvang van de les start met het inloggen in de online omgeving. Zo kunnen we om op tijd met de les beginnen

Deelnemen aan de online yoga omgeving

De online les vindt plaats via ZOOM: een digitale conference omgeving. Deelnemen is heel makkelijk. Je kan deelnemen via Laptop of Mobiel. Wij raden aan om via laptop deel te nemen.

 • Laptop:
  • Download eerst het programma ZOOM
  • Klik vervolgens op de link die je hebt ontvangen per email of app of neem deel aan de livestream via de button hieronder. Het wachtwoord ontvang je van ons.
  • Een pop-up verschijnt waarin je kan klikken op “open zoom.us”.
  • Selecteer: use computer audio
  • Je neemt nu deel.
 • Mobiel:
  • Download eerst de app ZOOM
  • Klik op de link die je hebt ontvangen per email of app. Of neem deel aan de livestream via de button hieronder. mail of app of neem deel aan de livestream via de button hieronder. Het wachtwoord ontvang je van ons.
  • Je neemt nu deel.

Ben je een nieuwe bezoeker en heb ik jouw email nog niet? Of twijfel je of wij jouw email adres of telefoonnummer niet hebben? Stuur ons dan een bericht: 06 28 918 478.

Voor alle lessen geldt dezelfde ZOOM link. Link naar online livestream:

Tijdens de online les

Wil je alleen de docent in beeld hebben? Volg dan de volgende instructies:

 1. In ZOOM ingelogd ga je naar ‘Gallery view’. Hier zie je iedereen die is ingelogd in vakjes.
 2. Ga met muis /vinger /touch op beeld van docent staan. Hier verschijnen dan 3 puntjes. Klik aan en kies uit het uitklapmenu; ‘PIN VIDEO’. Hiermee wordt het beeld groot en zet je het beeld vast.
 3. Ga naar FULL SCREEN
 4. In full screen zie je nu alle deelnemers die zijn ingelogd aan de linkerkant van je scherm. Bovenaan zie je drie icoontjes. Klik op de meest linker icoon = een plat streepje (-). Dit is “hide thumbnail video”. Hiermee verdwijnen alle deelnemers en heb je nog alleen maar de docent groot in beeld.

Ik hoop van harte dat het lukt en schroom niet te vragen per email of in de les.

Muting

Na welkom zet je jouw microfoon uit (mute). Ook de docent zal ervoor zorgen dat bij start van de les alleen de docent hoorbaar is. Dit voorkomt vervorming van geluid en onrust van geluiden van deelnemers. Weet dat als je een vraag hebt de microfoon weer even kan aanzetten om je vraag te stellen. Daarna graag weer uit.

Betalingen

Betaling gaat via de link in het lesrooster (‘boek nu’)

Prijs online yoga les/ZOOM: €15,00
Prijs les in de studio of met mooi weer buiten: €16,00
Prijs opgenomen les, achteraf bekijken: €16,00
Prijs privéles van 60 minuten: €60,00

Praktische informatie

ZOOM link
De ZOOM link gebruik je de hele periode waarin de online lessen worden aangeboden en real-time lessen niet mogelijk zijn.

Stripje
Heb je een stripje of viltenmat? Zorg dat je deze bij de hand hebt. Cecilia zal in haar lessen deze yoga tools integreren. Mocht je geen stripje hebben? Er zijn nog voldoende stripjes te koop ad 10 euro per stuk. Je kunt een stripje ophalen bij de studio. Betaling via tikkie.

Stoelyoga
Binnenkort zal Cecilia ook een 30 minuten stoelyogales geven en een yoga nidra inplannen. Houd het rooster op de website in de gaten! 

Yoga Nidra

Na de herfstvakantie plannen wij weer nieuwe Yoga Nidra lessen in.

Online yoga videos & content 

Iedereen weet het YouTube kanaal te vinden met vele mogelijkheden om yogalessen te volgen. Echter we realiseren ons ook dat je vaak kiest voor een specifieke docent of les. Daarom verwijs ik in eerste instantie naar onze website, waar filmpjes te vinden zijn met yoga oefeningen en yoga flows die goed te volgen zijn. Meer bekijken? Ga dan naar het Youtube kanaal van Integrale Yoga Schiedam.

Doe met ons mee

We realiseren ons heel goed dat voorkomen van de verspreiding, dan wel de verspreiding vertragen, nu het allerbelangrijkste is en werken daar graag aan mee. Tegelijkertijd voel ik de verantwoordelijkheid als yogadocent om bij te dragen aan het creëren van rust in deze stressvolle tijd. Immers stress verlaagt juist onze weerstand. Om die reden blijven we de yogalessen online aanbieden, neem die kans ter harte en rol thuis je matje uit en stap even uit de stressvolle prikkels van de buitenwereld. We zullen de lessen in iets beperkte vorm aanbieden.

Tenslotte: deze ongewone situatie brengt ook iets moois, namelijk de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een stukje welzijn van iedereen om ons heen en reflecteren op de enorme rijkdom die we elke dag genieten. Het maakt ons nederig en dankbaar.


Namasté (I bow for the goddess in you)