Wat te doen op Ibiza?

11

Activiteiten op het prachtige Ibiza

Ben jij al een keer op Ibiza geweest? Ik kom er zelf al jaren en ben verliefd geworden op de positieve energie van het eiland. Ibiza is heel divers en heeft dus voor iedereen wel wat wils, van cultuur tot natuur en avontuur!


Cultuur
Verken bijvoorbeeld Ibiza-stad, waar oud en nieuw, charmante straatjes en pleintjes samenkomen. Vooral het historische gedeelte van Ibiza-stad, Dalt Vila, is erg mooi om te zien. Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier vind je o.a. de oude stadsmuren en Placa de Catedral, een plein omringd door een aantal bijzondere gebouwen. Ook heb je vanaf Dalt Vila een prachtig uitzicht over Ibiza-stad.

Naast Dalt Vila zijn er diverse andere wijken binnen deze stad, waar zich veel restaurantjes en winkeltjes bevinden. In een van de vele winkeltjes zul je vast kenmerkende eilandproducten zoals keramiek, de bekende witte linnen jurken in Bo-ho stijl, leren laarzen of het natuurlijke Ibiziaanse zout (‘Sal de Ibiza) tegenkomen – leuke souvenirs!

Als je dol bent op aardewerk is het dorpje San Rafael een aanrader. Dit is namelijk de belangrijkste plek voor aardewerk op Ibiza. Je vindt er een breed aanbod aan traditionele winkeltjes, kleine kunstgalerijen en een museum over keramiek. 


Natuur
De natuur op Ibiza is ook prachtig; er zijn veel mooie stranden, baaitjes, bossen en bergen om te verkennen. Huur bijvoorbeeld een boot en ontdek de (verborgen) baaien en stranden aan het helderblauwe water. Wil je liever/ook de bossen en bergen verkennen? Maak dan een wandeling en neem aansluitend een duik in de zee. Veel wandelroutes zijn al voor je uitgestippeld en deze variëren van makkelijk tot uitdagend. Als je geluk hebt hoor je tijdens een wandeling niets anders dan je eigen voetstappen en de geluiden van vogels of de golven in de zee. Bekijk deze video voor een impressie.


Restaurants
Voor wie liever op culinaire ontdekkingsreis gaat is Ibiza ook een fantastische bestemming! De restaurants op Ibiza zijn namelijk net zo divers als het eiland zelf. Naast de authentieke, lokale restaurantjes zijn er bijvoorbeeld restaurants die buitenlands eten serveren of zich meer richten op gezonde/vegan gerechten – je vindt het allemaal.

Dit zijn een paar restaurants waar ik zelf fan van ben:

  • La Escollera (Sant Jordi): Hier serveren ze authentieke Spaanse en mediterraanse gerechten, vis, en gerechten voor vegetariërs/vegans. Je kunt hier uitstekend lunchen met uitzicht op de zee. Ook ligt het in de buurt van het vliegveld, wat het een ideale plek maakt om voor of na je vlucht naartoe te gaan.
  • Nagai (Sant Joan): Dit is een fantastisch Japans restaurant. Daar betaal je dan wel voor, maar ook als je maar twee gerechtjes neemt ben je al helemaal blij (en blijft het toch betaalbaar). Het ligt aan een weg maar je kunt heerlijk buiten zitten in de tuin.
  • Cala Martina (Es Canar): Wie echt verse vis wil eten moet een bezoek brengen aan dit restaurant. Het ligt direct aan zee en locals komen hier graag op de eenvoudige plastic stoeltjes vis eten.


Yoga
Als je even helemaal tot rust wil komen is yoga een ideale activiteit. Er zijn veel mensen die naar Ibiza reizen om even afstand te nemen van het dagelijkse leven, hun hoofd leeg te maken en te reflecteren op zichzelf – bijvoorbeeld tijdens een yoga retreat. Ik organiseer al meer dan 10 jaar yoga retreats op Ibiza, wat elke keer weer een nieuwe geweldige ervaring is. Niet alleen omdat het eiland Ibiza zo mooi is, maar vooral omdat je alle vrijheid hebt om even rust te vinden in jezelf en de omgeving om je heen. Ik zeg altijd “Niets moet, alles mag”.

Tijdens deze retreat is er, naast de inspirerende yogalessen en meditatiesessies, voldoende ruimte om zelf op pad te gaan en het eiland te verkennen. Je kunt bij mij altijd terecht voor nog meer tips over Ibiza 😉

 

Meer weten? Bekijk de ‘Yoga Retreat Ibiza’ pagina.
Er zijn nog 2 plekjes vrij voor de retreat in mei 2024.

Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen op dit mooie eiland!

Namasté,

Cecilia Huisman

11

Vergelijkbare posts