Workshop – Critical Alignment Yoga

Workshop Critical Alignment Yoga

‘Van spanning, naar ontspanning, naar bewegen…’

Let op: Helaas wordt deze workshop niet meer gegeven in Schiedam wegens verhuizing naar Ommen, maar je
bent van harte welkom om een les te komen volgen in studio Oeverlicht!

   
Tijd 11.00-13.00
Locatie Studio IYS in Schiedam
Docent Cecilia Huisman
Aantal deelnemers Max. 8 pers.
Prijs*  €195,95 p.p. /7 dagen.
Of: €35,- /dag

 

Nu ook in studio Oeverlicht, in Ommen!

Data Ommen, serie van 7 zaterdagen:

Nieuwe data 2023: 10 juni, 8 juli, 26 augustus, 16 september,
21 oktober, 4 november, 2 december

Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Alle lessen fysiek in de studio in Oeverlicht!

Waarom Critical Alignment Yoga (CAY)?

Het doel van de Critical Alignment Yoga is om de balans tussen twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
In deze 7-daagse cursus gaan we op zoek naar de samenwerking van ontspannen, bewegen en coördinatie. Je leert een nieuw patroon van bewegen, een nieuwe manier van ZIJN. Een belangrijk aspect van CAY is het passief ontspannen met behulp van de yoga tools.

De kern van Critical Alignment Yoga is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren(bijvoorbeeld aan de armen en benen) meer gelegen aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.

De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden, de houdingsspieren hebben de neiging te verslappen en door onvoldoende gebruik (veel zitten in verkeerde houding) te verstijven. Door de disbalans ontstaan allerlei klachten, blessures en beperkingen.

De hulpmiddelen worden gebruikt om enerzijds ondersteuning te geven aan het lichaam en anderzijds dieper in een houding te komen. Hierdoor ontwikkel je vertrouwen in je lichaam waarop je altijd, juist in moeilijke situaties kunt terugvallen. De puzzelstukjes sluiten precies aan, je bent weer compleet.

‘Your deepest presence is in every small contracting and expanding.
The two as beautifully balanced and coordinated as bird wings’

RUMI
(Soefi dichter 1217-1273)

Voor wie?

Je beoefent yoga al geruime tijd en merkt de fysieke effecten en het verbeteren van de balans in lichaam en geest. Wil je meer inzicht krijgen in hoe jouw lichaam om gaat met veranderingen, welke aanpassingen, correcties of juist compensatie mechanismes leiden tot ongewenste spanning? Dan is dit een moment in je leven om eens wat dieper te duiken in deze materie.

Het leven is constant aan verandering onderhevig. Je ziet dit in de natuur, maar ook in ons lichaam, ons gedrag. De wereld om ons heen is geen enkele dag hetzelfde. Met elkaar zijn we voortdurend in beweging. Maar zijn we ons wel voldoende bewust van al die veranderingen en hoe reageren we als veranderingen zich aandienen en spanning veroorzaken of stijfheid en bewegingsbeperking?

Critical Alignment Yoga (CAY) voegt een belangrijk aspect toe aan je yoga beleving: In de balans waar spiergroepen enerzijds ontspannen en andere spiergroepen juist actief zijn en de mind stil wordt, ontstaat een totaal bewustzijn en start het onderzoek naar jouw mogelijkheden.

Het lichaam daagt jou uit nieuwsgierig te worden!

Wat gaan we doen?

Tijdens de cursus gaan we de verschillende bewegingsketens zoals beschreven in de CAY koppelen aan de 7 chakra’s. Elke chakra beïnvloedt een bepaald gebied in ons lichaam. Deze effecten worden verdiept door gebruik te maken van de juiste alignment.

Je maakt kennis met alle yoga tools die in Critical Alignment Yoga gebruikt worden.  Deze zijn ontworpen om de overtollige spanning uit o.a. de dieper gelegen spieren weg te nemen.  Aansluitend, als het lichaam meer in de juiste ontspanning is gekomen worden de asana’s uitgevoerd met de nadruk op coördinatie. Dan start het proces van afleren en openstaan voor nieuwe ervaringen, nieuwe kennis. De zintuigen: horen, zien en voelen, spelen hierbij een belangrijke rol. Met geduld en kompassie kom je uiteindelijk in een meditatieve staat van bewegen.

Ik kijk uit naar je deelname,
en zie je graag in de studio in Schiedam of Ommen.

Warme groet,
Cecilia

Aanmelden d.m.v een mail naar:
info@integraleyogaschiedam.nl
Ook voor overige vragen of meer informatie kun je ons mailen.