Yoga stijlen

Yoga stijlen

Hier vind je een overzicht van allerlei yoga stijlen met meer informatie over de desbetreffende yoga soort.

CAY: Critical Alignment Yoga

Critical alignment yoga is een vorm van yoga waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen) en de houdingsspieren. Het belangrijkste doel is het mobiliseren en uitlijnen van de wervelkolom, het herstellen van cruciale mobiliteit, balans en ruimtelijkheid naar de rest van het lichaam. Nieuwsgierig?

H-Yoga

Yoga bij kanker is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma en kan ondersteuning bieden zowel tijdens als na de medische behandeling.

Dru Yoga

Dru yoga is een zachte vorm van bewegen waarbij vaak een reeks van asana’s (lichaamshoudingen) vloeiend in elkaar over lopen. Je volgt de bewegingsflow en laat die ondersteunen door de ademstroom

Yin Yang Yoga

Yin Yoga is een rustige en op het eerste gezicht eenvoudige yoga stijl en werkt diep door fysiek, emotioneel en mentaal. De verstilling die ontstaat in de houding heeft tevens een meditatieve kwaliteit.

Hatha Yoga

Hatha yoga is gebaseerd op een samenhang van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (zie ook ademhalingsoefeningen). Het kan gezien worden als een streven naar een evenwicht tussen de beide lichaam- en hersenhelften.

Yoga & dans

Met dans geef je uiting aan jouw zijnskracht en maak je verbinding met je expressieve, vrije natuur. Je bent hierin letterlijk vrij. Je hoeft niets en er wordt niets van je verwacht. Het is een ont-moeting met jezelf.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. Deze staat bereik je normaal gesproken alleen in je diepe slaap.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt houdings- en bewegingsoefeningen tijdens de zwangerschapsperiode om je voor te bereiden op de bevalling.

Meditatie

Meditatie is het vergroten van de ruimte tussen twee gedachten om uiteindelijk het denken ondergeschikt te maken aan het zijn. Het doel van meditatie is in balans te komen met de buiten- en binnenwereld en het leven te accepteren zoals het is.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanning van het lichaam is noodzakelijk om de energiehuishouding in balans te houden, gevoelens van stress op te heffen en het bloed te laten stromen door alle weefsels en cellen, immers bloed brengt zuurstof en voedingstoffen, maar voert afvalstoffen en kooldioxide weer af.

Ademhalingsoefeningen

Op een juiste manier ademen geeft kracht, rust en geneest. Hoe dieper de ademhaling hoe meer prana binnenstroomt, hoe intenser het gevoel van vitaliteit in het lichaam.

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

De nieuwste ontwikkelingen en informatie over yogaweekenden, yogareizen en informatie over yogastijlen!