Yoga & Dans

Yoga en Dans

De basis principes van yoga, het lichaam ontspannen en met aandacht bewegen onder begeleiding van de adem geldt zeker ook voor dansbewegingen. Maar dans brengt ons nog dichter bij onszelf en het plezier in bewegen en het laten stromen van energie door je hele lichaam. Met dans geef je uiting aan jouw zijnskracht. Je bent hierin letterlijk helemaal vrij.

Het is een ont-moeting met jezelf.

In een yoga & dans les zullen we na een korte opwarming een reeks van houdingen als een kleine choreografie aan elkaar plakken met veel aandacht voor handmudra’s en geïsoleerde bewegingen met de armen. Er is voldoende tijd om de serie van houdingen te oefenen om deze uiteindelijk zonder na te hoeven denken maar puur door het contact met je lichaam moeiteloos uit te oefenen. Muziek is een vast onderdeel van deze lessen.

Lesinformatie

De lessen duren 1,5 uur en worden afgesloten met een diepe ontspanning of meditatie. Cecilia heeft een dansachtergrond en neemt je als vanzelf mee door de reeks van houdingen. Deelnemers ervaren dat ze echt kunnen dansen, ook diegene die nog nooit heeft gedanst.  Soms bestaat de mogelijkheid eigen invulling te geven aan een serie of een serie in een ander ritme uit te voeren. Iedereen is daar vrij in. Aan het einde van de les voel je diepe verbondenheid met lichaam en ziel.

Proefles

Wil je ook een keer ervaren wat een les Yoga & Dans voor jou betekent?

Meld je aan voor een gratis proefles!

Andere yoga stijlen en oefeningen