Yoga bij kanker

integraleyogaschiedam-h-yoga

Yoga bij kanker is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma en kan ondersteuning bieden zowel tijdens als na de medische behandeling.

Door een aangepast programma van yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie/visualisatie wordt het zelfhelende vermogen van de cliënt aangesproken. Kankerpatiënten ervaren dat zij door het volgen van H-yogalessen zelf een actieve bijdrage leveren aan de genezing of het herstel van hun lichaam.

Let op: Yoga bij kanker is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op de reguliere (na)zorg en is afgestemd op bestaande (lichamelijke) beperkingen.

De lessen

De yogalessen bij kanker zijn in de basis gewone Hatha yogalessen, maar met een aantal aanpassingen. De lessen hebben meestal een thema, bijvoorbeeld ‘het zelfvertrouwen versterken’. Bij dit thema wordt de nadruk bijvoorbeeld gelegd op echt contact maken met het lichaam en met de aarde. Hierdoor ontwikkelt het vertrouwen en sta je letterlijk steviger in je schoenen.

Affirmaties

Gedurende de yogalessen of als afsluiting van een yoga les wordt regelmatig gebruik gemaakt van affirmaties.

Affirmaties zijn positieve gedachten. Door je hoofd te vullen met positieve gedachten kun je daadwerkelijk veranderingen in je leven aanbrengen. Als je vaak genoeg iets herhaalt, ga je er in geloven. Bijvoorbeeld: ” Ik geniet iedere dag van alles om mij heen”  of  “Ik genees mezelf en ik ben helemaal ontspannen”

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met Cecilia Huisman, yogadocent en jarenlange ervaring met het begeleiden van kankerpatiënten, telefoon: 06-51396305 of raadpleeg bovengenoemde websites.


Loslaten

Deze tekst werd gebruikt in de lessen tijdens ontspanning. ‘Het lichaam vraagt om beoefening of ... Read More
Lees meer...

Blokken 2018/2019

Blok 6 bestaat uit 3 lesmomenten in de week: Woensdagochtend 08.45 – 10.15 uur Woensdagavond ... Read More
Lees meer...

Yoga Ibiza reis 2019

De yoga reis naar Ibiza in 2019 staat gepland van 4 tot en met 11 ... Read More
Lees meer...

Lessen tijdens de zomervakantie

Kies hier je les: De ‘regels’: – Graag vooraf opgeven en betalen ad €15,00 per ... Read More
Lees meer...

YogaCamp2018

Yoga, lekker eten en de prachtige natuur bij Ommen. Ook deze zomer organiseert Yoga Ommen ... Read More
Lees meer...