Yoga bij kanker

 

integraleyogaschiedam-h-yoga

Yoga bij kanker is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma en kan ondersteuning bieden zowel tijdens als na de medische behandeling.

Door een aangepast programma van yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie/visualisatie wordt het zelfhelende vermogen van de cliënt aangesproken. Kankerpatiënten ervaren dat zij door het volgen van H-yogalessen zelf een actieve bijdrage leveren aan de genezing of het herstel van hun lichaam.

Let op: Yoga bij kanker is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op de reguliere (na)zorg en is afgestemd op bestaande (lichamelijke) beperkingen.

De lessen

De yogalessen bij kanker zijn in de basis gewone Hatha yogalessen, maar met een aantal aanpassingen. De lessen hebben meestal een thema, bijvoorbeeld ‘het zelfvertrouwen versterken’. Bij dit thema wordt de nadruk bijvoorbeeld gelegd op echt contact maken met het lichaam en met de aarde. Hierdoor ontwikkelt het vertrouwen en sta je letterlijk steviger in je schoenen.

Affirmaties

Gedurende de yogalessen of als afsluiting van een yoga les wordt regelmatig gebruik gemaakt van affirmaties.

Affirmaties zijn positieve gedachten. Door je hoofd te vullen met positieve gedachten kun je daadwerkelijk veranderingen in je leven aanbrengen. Als je vaak genoeg iets herhaalt, ga je er in geloven. Bijvoorbeeld: ” Ik geniet iedere dag van alles om mij heen”  of  “Ik genees mezelf en ik ben helemaal ontspannen”

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met Cecilia Huisman, yogadocent en jarenlange ervaring met het begeleiden van kankerpatiënten, telefoon: 06 –  28 91 84 78.