Dru Yoga

Navigeer naar:

integraleyogaschiedam-DRU

Wat is Dru yoga?

Dru yoga is een vloeiende vorm van bewegen waarbij een reeks van asana’s (lichaamshoudingen) als een flow in elkaar over lopen. Je volgt de bewegingsflow die wordt ondersteund door de ademstroom. Dru Yoga series zijn heel toegankelijk voor zowel de beginnende als gevorderde yogabeoefenaar (energie)blokkades opheffen. Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.

Dru Yoga voorbeelden

Naast de asana’s die we kennen uit Hatha yoga heeft DRU yoga hele specifieke yoga series, zoals de Energy Block Release (EBR) series en de aarde – maan- en zonnegroet.

EBR

Een EBR serie bestaat uit een combinatie van bewegingen en ademoefeningen, handmudras en affirmaties en/of mantra’s met als doel negatieve gevoelens en energie los te laten en positieve energie toe te laten. Dit gebeurt niet alleen op fysiek niveau waar chronische spanning door stress spieren doet verstijven, maar ook op emotioneel niveau kun je door het beoefenen van een EBR verlichting ervaren.

Aardegroet (Prithvi Namaskara)

De voedende, stille energie van de Aarde wordt al eeuwen lang bejubeld in de yogafilosofie. De Aardegroet is ontwikkeld om beter contact te maken met het element aarde en het basischakra Moolhadara of wortel chakra. Dit chakra staat in het teken van overleven, stabiliteit in je leven op velerlei gebied zoals huisvesting, werk en financieel. Op het moment dat er in jouw leven instabiliteit en leegte ontstaat door bijvoorbeeld ziekte, verlies van baan of dierbaren kan door het uitvoeren van de aardegroet weer meer stabiliteit ontstaan. Het gebruik van met name de uitademing speelt een belangrijke rol in het meer en meer gronden of te wel steviger op je benen staan in het leven van dit moment. Nog meer effect ervaar je als de aardegroet buiten wordt uitgevoerd. Direct het contact ervaren met de energie van de aarde geeft een weldadig effect.

Maangroet (Chandra Namaskar)

De energie van de maan is vrouwelijk, kalm en heeft invloed op het element water. De DRU Yoga maangroet is een serie van kalme bewegingen die jou helpt om het element water en de relatie met ons 2e chakra (heiligbeen chakra) in balans te brengen. Immers we bestaan voor 70% uit water. Balans brengen in het element water is van essentieel belang voor de afvoer van afvalstoffen maar ook voor het loslaten of ‘cooling down’ van emoties. Je kunt de Maangroet zowel in de ochtend als in de avond uitvoeren.

Slow down, become at ease with yourself, clear the mind and cleanse the body.

Lesinformatie: hoe wordt de Dru yoga les gegeven?

In de lessen van Cecilia komen regelmatig elementen van Dru Yoga aan bod. In combinatie met handmudras voert ze de Aardegroet, de Maangroet en de Zonnegroet regelmatig uit. Na een opwarming met oefeningen uit de Critical Alignment Yoga zoals het stripje en de vilten mat(rol) worden de bewegingsseries soepel uitgevoerd. Tijdens de bewegingsserie komt ook regelmatig muziek voor. Soms nodigen we je uit om tijdens het bewegen een mantra te zingen die de verbinding met het element aarde of water extra versterkt.

Andere yoga stijlen en oefeningen