Cecilia Huisman014_72651-1

Al sinds de tachtiger jaren is Cecilia Huisman geïnspireerd door dans en beweging. Na de dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie en een korte danscarrière bij de groep Djazzex heeft zij nog jarenlang met veel plezier les gegeven in dans. Nadat blessures haar dwongen het rustiger aan te doen is Cecilia via een omweg terecht gekomen bij de Yogaleer. Sinds 2009 is zij Integrale Yoga docent. Zij heeft haar opleiding gevolgd in het centrum van Integrale Yoga Nederland te Rotterdam (www.integraleyoganederland.nl).

‘Ik had het gevoel thuis te komen na een lange weg van intensief het lichaam gebruiken. Na het volgen van de opleiding werd mij duidelijk hoe ik veel meer gebruik kan maken van de kracht van de adem om mijn lichaam te bewegen en tegelijkertijd tot ontspanning en stilte te komen. Dansers zouden deze vorm van bewegen en bewustwording dagelijks moeten toepassen tijdens training en voorstellingen’.

Naast haar kennis en ervaring in dans en bewegen heeft Cecilia jarenlang gewerkt als verpleegkundige en researchverpleegkundige. In 2000 heeft zij het bedrijf Penthecilia BV opgericht. Core business van Penthecilia is het ondersteunen van onderzoekers in de uitvoer van klinisch wetenschappelijk onderzoek met mensen en het geven van Good Clinical Practice (GCP) trainingen. Voor meer informatie over Penthecilia zie www.penthecilia.nl

Yogastijlen:

Vanwege de medische achtergrond ontstond al snel de belangstelling om yoga toe te passen bij patiënten. Inmiddels is Cecilia gecertificeerd yoga bij kanker docent en werkt sinds januari 2010 met (ex) kankerpatiënten. Yoga bij kanker is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma en kan ondersteuning bieden zowel tijdens als na de medische behandeling.

Opleidingsachtergrond:

Integrale Yoga Nederland Hatha yoga
2009 – Certificaat voor docent voor beginners en gevordenen
2010 – Certificaat gevordenen II
Yoga bij kanker
2009-2010 – Certificaat voor docent H-yoga
DRU-yoga
2010 – Certificaat voor bijscholing I
2011-2013 – Certificaat voor de meditatieopleiding
2013 – Certificaat bijscholing II en III
2014 – Certificaat bijscholing IV Volledig DRU yogadocent
Critical Alignment Yoga
2012 – Certificaat bijscholing level II
2013-2014 – Verdiepingsjaar bij Kina Broekmans
2014 – Certificaat bijscholing level III
2015- heden – Jaarlijks 4 tot 6 deelnames aan Critical Alignment Intensives bij Kina Broekmans
Samsara
2015 – Certificaat zwangerschapsyogadocent
Yoga en Dans