Waarom zwangerschapsyoga?

Waarom zwangerschapsyoga?

Tijdens de zwangerschap ondervindt je lichaam grote veranderingen, zowel fysiek, als hormonaal en mentaal. Zwangerschapsyoga kan je hierbij volledige ondersteuning bieden. Je leert oefeningen waarbij jij je lichaam beter leert kennen en kan ondersteunen. We leggen je uit waarom je met zwangerschapsyoga het best voorbereid bent op je bevalling.

Meer fysieke kracht

Belangrijk tijdens je zwangerschap is jezelf en je lichaam beter te leren kennen. Met zwangerschapsyoga wordt je lichaam fysiek krachtiger en flexibeler. Door middel van verschillende oefeningen versterk je de rug en benen en leer je ter voorbereiding op je bevalling te focussen op het openen van je bekkengebied.

Ontspannen zenuwstelsel

Gedurende je zwangerschap is ontspanning essentieel. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Door je met de yoga oefeningen onder andere te concentreren op je ademhaling, geef jij je lichaam niet alleen geestelijke, maar ook fysieke rust. Je brengt het zenuwstelsel in ontspanning en zorgt ervoor dat je stofwisseling beter werkt. Daarbij krijg je eveneens een optimaal werkend immuunsysteem.

Ontwikkelen zelfvertrouwen

Bij je bevalling speelt zelfvertrouwen een grote rol. Met zwangerschapsyoga ga je hiermee aan de slag. Je leert meer op je lichaam te vertrouwen en stelt je open deze beter te begrijpen. Door je angsten los te laten en meer de focus op je intuïtieve kracht te leggen zal je merken dat dit je tijdens de bevalling enorme steun biedt.

Beginnen met zwangerschapsyoga bij Integrale Yoga Schiedam

Ons advies is tussen de 3e en 5e maand van je zwangerschap te beginnen met yoga. Op dit punt is je lichaam nog vol energie en kunnen de oefeningen je gedurende de gehele zwangerschapsperiode steun bieden. Bekijk de prijzen op onze website en meld je direct aan via het contactformulier! Bij eventuele vragen kun je uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij zijn tevens te bereiken via info@integraleyogaschiedam.nl.

Vergelijkbare posts