Yoga Nidra: tussen waken en slapen

Yoga Nidra, ofwel ‘yoga van de slaap’. Het ondergaan van een Yoga Nidra sessie brengt je fysiek in een slaaptoestand, maar word je mentaal juist helder en alert. Je balanceert onbewust tussen slapen en waken en werk je toe naar een complete ontspanning van het hoofd, lichaam en geest. Daarnaast brengt deze vorm van yoga ook andere voordelen met zich mee. Daar vertellen wij je uiteraard meer over.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra kent zijn oorsprong in de jaren ’60 en is in India ontwikkeld. De yogastijl wordt ook wel gezien als een spirituele ontwikkeling waarbij je diep op je onderbewustzijn ingaat. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Je lichaam wordt door verschillende fases heen geleid met als doel volledig in ontspanning te komen. Hierdoor zal diepgewortelde stress, onverwerkte emoties en negatieve gedachten in je onderbewustzijn worden opgeschoond om zo in een Samadhi (= bovennatuurlijk bewustzijn) te belanden.

Voordelen van Yoga Nidra

Het volgen van Yoga Nidra sessies kent veel voordelen. Om hier een goed beeld van te schetsen, zetten wij een aantal van deze voordelen voor je op een rij:

  • Het bereiken van diepe ontspanning, lichamelijk, geestelijk en op emotioneel niveau
  • Loskomen van (dagelijkse) stress en zorgen
  • Verhelpen van slaapproblemen
  • Ontwikkelen meer (lichamelijke) energie
  • Meer concentratie, zelfbewustzijn en creativiteit

Starten met Yoga Nidra bij Integrale Yoga Schiedam

Tijdens Yoga Nidra volg je stap voor stap de instructies van de begeleider. Soms glij je een beetje weg in een vorm van slaap, maar je zult merken dat er ook momenten zijn waarop je heel helder en aanwezig bent. Na een aantal sessies kun je al verschil opmerken, fysiek en mentaal, waardoor je een stuk energieker bent. Een sessie duurt over het algemeen minimaal 1 uur.

Integrale Yoga Schiedam organiseert regelmatig Yoga Nidra sessies die voor iedereen toegankelijk zijn. Je bent van harte welkom een sessie te volgen. Bekijk onze tarieven op de website en schrijf je in voor een sessie op één van de geplande data. Dit kan zeer eenvoudig door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@integraleyogaschiedam.nl.

Vergelijkbare posts