Bekijk hier foto’s van de kamers

Yoga in Ibiza

 

The White Lotus – Can Joncaret

1 – 8 mei

 

Een week lang op een prachtig eiland in een luxe resort helemaal tot jezelf komen en genieten van yoga, dans, massage, heerlijk eten en de ondergaande zon? Verbreek je dagelijkse routine en ga mee op yogareis naar een van ‘s werelds meest gelukzalige bestemmingen: Ibiza.

‘The White Lotus’. Een prachtige finca gelegen in een groene oase met een zoutwater zwembad en groot buiten yogadek. De perfecte combinatie van inspannen en ontspannen en geschikt voor de beginnende en ervaren yogi’s.

Navigeer naar:

1 Locatie 6 Yoga Stijlen 11 Reserveren
2 Verblijf 7 Programma 12 Voorwaarden
3 Weer 8 Eten 13 Ervaringen
4 Kamers 9 Prijzen 14 FAQ
5 Docent 10 Bereikbaarheid  

LOCATIE

Ibiza. Het prachtig kleine paradijs in de Middellandse zee. Ben je nog niet eerder op Ibiza geweest? Ontdek in deze tijd van het jaar de verschillende baaitjes met blauwgroen gekleurde zee, de gezellige markt in San Juan, en de enorme verscheidenheid aan natuur. Berglandschap met slingerweggetjes of wandelen in een bos met vele stille plekken. Het eiland leeft en de energie is magisch!

WEER

In mei ervaar je een overvloedige zomer, maar dan op het Spaanse Ibiza. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 25 graden. Dit maakt het eiland een geschikte maand voor zon-liefhebbers die de warmste maand juli willen ontlopen. Het is tevens de ideale temperatuur om uitstapjes te maken. De kans dat je een regendruppel opvangt is dus relatief klein. En ben je groot fan van in de zee zwemmen? De temperatuur van het zeewater ligt gemiddeld tussen de 24 en 25 graden! Dit is een aangename temperatuur om in te zwemmen.

VERBLIJF

Je verblijft op de prachtige locatie The White Lotus. Een prachtige finca, gelegen net buiten het dorpje St Gertrudis. De villa heeft 5 luxe kamers met eigen badkamer, een grote keuken, living en zout water zwembad. Naast de 5 kamers in de villa zijn er nog twee bungalows op het terrein met eigen badkamer en kitchenette.

De villa is gelegen in een grote tuin waar je overal een plekje kunt vinden om je even terug te trekken. De yogalessen vinden plaats buiten op het grote houten yogadek of als het weer buiten yoga niet toestaat is er een ruime verwarmde binnen studio.

Er zijn voldoende plekjes om je terug te trekken. Voor meer foto’s, zie bovenaan de pagina.

DE KAMERS

De kamers zijn ruim en met zorg ingericht. De villa heeft 4 gedeelde tweepersoonsslaapkamers, 1 suite tweepersoonskamer, 5 badkamers, een grote keuken, een grote living naar de tuin met open haard en aparte zithoeken.

Indeling kamers:

Master bedroom:
1 king-size bed + luxe badkamer met bad

Standaard bedrooms
2 kamers met queen-size bed
2 kamers met 2 single bedden

Bungalows

2 bungalows met 2 persoonsbed, badkamer en kitchenette

Er bestaat altijd een mogelijkheid om een 1 persoons bed bij te plaatsen en de kamer met drie personen te delen. De kamers zijn voldoende ruim.

Comfort Room Comfort Room Badkamer comfort room Badkamer Comfort room Pool view room Pool view room Pool view badkamer Pool view badkamer Forest view room Forest view room Forest view room Garden view room Garden view room Master room Master room Master room Badkamer Master room Cactus bungalow Cactus bungalow Badkamer cactus Buddha bungalow Buddha badkamer

DOCENT

CECILIA HUISMAN

Yoga Docent Cecilia Huisman


De wijze waarop Cecilia Huisman lesgeeft is beïnvloed door verschillende opleidingen zoals Dans, Critical Alignment Yoga, DRU Yoga, Hatha Yoga en meditatie. Het basis uitgangspunt is het lichaam vanuit (bewuste) ontspanning te bewegen. Dit is alleen mogelijk als elders in het lichaam de ontspanning gedragen wordt door kracht en coördinatie. Gedurende deze yoga vakantie werken we samen aan het opbouwen van kracht en coördinatie om vervolgens met veel plezier een aaneenschakeling van bewegingen te beleven.

Ook zal gedurende deze week het gewaar zijn van je hartcentrum verdiepen. Je wordt zachter en vriendelijker naar jezelf en je omgeving. Het gevoel van welbehagen stijgt dagelijks tegelijk met de grootte van je glimlach.

Wat mogelijk is bij de een is soms onmogelijk bij de ander. De adem speelt hierbij een cruciale rol. Uiteindelijk gaat het erom plezier te beleven aan het bewegen van jouw lichaam op een manier die past binnen de mogelijkheden die er zijn op dat moment. Cecilia heeft een unieke expertise opgebouwd die ze graag deelt met jou. Ze heeft inmiddels 5 jaar ervaring met het organiseren van yoga retraites op Ibiza en weet precies welke plekjes op Ibiza waard zijn om te bezoeken!

YOGA STIJLEN

HET PROGRAMMA

Wij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt vanaf het moment dat je aankomt bij het resort. Onze privé chef verzorgt tweemaal per dag de heerlijkste (vegetarische)maaltijden. Op verzoek is veganistisch ook mogelijk.

Yoga en Danslessen:

Dagelijks volg je 4 a 5 uur yoga en / of dans. De yogalessen hebben een rustige opbouw en ontwikkelen naar een flow van asana’s. De dans begeleidt jou naar een innerlijk bewustzijn die d.m.v. dansbewegingen tot expressie komt. De laatste 2 dagen worden zowel de yogales als de dansles met live muziek begeleidt.

Impressie:

Verloop van de week

Bij aankomst op zaterdag dineren we gezamenlijk na een korte welkomst ceremonie. Zondagochtend start het weekprogramma. Elke ochtend starten we met een pranayama les van 07.00 – 08.00 uur. Aansluitend verzorgen we een licht ontbijt. Van 10.00 – 12.30 uur volg je een yoga- dansles en vanaf 13.00 uur staat er een heerlijke uitgebreide lunch klaar. De middagen kun je helemaal zelf invullen en het eiland gaan ontdekken. Twee avonden staat er yoga nidra of restorative yoga gepland. En natuurlijk is er gedurende de week voldoende vrije tijd om het eiland en haar schoonheid te verkennen!

Tijdschema

07.00 – 08.00 Pranayama & Meditatie
08.15 – 09.00 Licht ontbijt
10.00 – 12.30 Critical Alignment / Gentle Yoga
13.00 – 14.00 Lunch

18.00 – 19.30 Yoga nidra
19.30 – 21.00 Diner

Woensdag is geheel vrij in te vullen vanaf de lunch
Middagen zijn vrij in te vullen.

Optioneel: extra verwennerij

Wat kun je nog meer verwachten? Tijdens deze week kun je een heerlijke massage boeken. De massage is een bijzondere ervaring die je diep kan raken. Het is een weldaad voor lichaam en geest. Een ware innerlijke ontdekkingsreis die nog lang na de massage voelbaar is.

Op donderdag of vrijdag zullen we gezamenlijk een excursie beleven naar het magische uitzichtpunt op Es Vedra.

Ideeën voor de vrije middagen:

 • Bezoek aan azuurblauwe baaitjes zoals Cala Boix
 • Zonsondergang op Cala Benirrás
 • Hippiemarkt Las Dallas
 • Bezoek aan mystieke rotseiland Es Vedra
 • Met de boot naar Formentera
 • Ibiza stad (historische binnenstad / winkelen)
 • Bar Costa in het pittoreske Santa Gertrudis

ETEN

Onze privé chef verzorgt met veel passie de vegetarische maaltijden. Heb je dieet wensen of een voedselallergie? Geef dit dan aan ons door! Alcohol wordt niet geschonken. Het wordt zeer op prijs gesteld het nuttigen van alcohol te beperken tot de eigen vrije tijd en niet gedurende de gezamenlijke maaltijden.

PRIJZEN

Prijzen per persoon

Suites in de villa:

Suite Bed Badkamer Prijs
Comfort suite Double bed (200 x 200) Private | met bad €1250
Pool view 2 Single beds (90 x 190) Private | douche €1150
Master Double bed (200 x 200) Private | met bad €1250
Garden view 2 Single beds (90 x 190) Private | douche €1150
Forest view 2 Single beds (90 x 190) Gedeeld €1150

De Master en Forest view suite hebben de optie tot een extra bed

Bungalows:

Bungalow Bed Badkamer Prijs
Cactus Double bed (160 x 190) Private | douche €1450
Buddha Double bed (150 x 190) Private | douche €1450
 • Bij aanmelden van 2 of meer personen ontvang je 150 euro korting per persoon
 • Een kamer geheel voor jezelf is mogelijk met een toeslag per kamertype 
 • Een bungalow is alleen voor 2 personen te boeken

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen bij The White Lotus
 • 6 lessen Pranayama
 • 6 XL intensieve lessen Critical alignment yoga
 • 7x ontbijt
 • 5x lunch
 • 6x diner
 • Koffie, thee en fruit gedurende het verblijf
 • Gebruik maken van de yogamatten, strips, riemen, blokken en hoofdstandbankjes
 • Gebruik van alle faciliteiten zoals het zwembad, ligstoelen, yogadek, therapieruimte (oa. massage)
 • Groepsexcursie Es Vedra met ceremonie

Niet inbegrepen:

BEREIKBAARHEID

 • De locatie ligt op 25 minuten rijden van het vliegveld. Dichtstbijzijnde dorp (St Gertrudis) ligt op 3 km. Dit is geen wandelroute.
 • Sterke aanbeveling om eigen vervoer te regelen. We hebben hele goede ervaring met Motoluis
 • Taxi indicatie kosten: €17-22
 • Ibiza is uitermate geschikt om per auto te ontdekken. Het geeft je de vrijheid om te gaan waarheen je maar wilt

RESERVEREN

BETALING & VOORWAARDEN

De aanmelding is definitief bij volledige betaling. Na bevestiging van de reservering vragen we je gelieve het bedrag binnen 3 weken over te maken. Restituties zijn afhankelijk van het tijdstip van uw annulering:

 • Een terugbetaling van 60% zal worden verstrekt op annuleringen tot 60 dagen voorafgaand aan 1 mei 2021.
 • Een terugbetaling van 45% zal worden gegeven op annuleringen tussen 40 – 59 dagen voorafgaand aan de startdatum van 1 mei.
 • Er worden geen terugbetalingen gedaan bij annulering tussen 39 – 0 dagen voorafgaand aan 1 mei.

ERVARINGEN

FAQs

Een week lang bewust bezig zijn met je lichaam, echt de tijd nemen om te luisteren naar je lichaam zonder de dagelijkse beslommeringen/en afleidingen. Het geeft meer flexibiliteit en kracht, beter inzicht in jouw manier van reageren op ongemak en spanning en dus ook op anderen.

Nee, het yoga retreat is toegankelijk voor iedereen: man, vrouw, jong en oud

Jezelf! Datgene wat jij nodig hebt als je met vakantie gaat. Verder is het voor de yoga oefeningen fijn om lekker zittende / lose kleding bij je te hebben. Verder is alles aanwezig.

De leeftijd ligt tussen 25 – 60 jaar. Beginners en yogi’s die al eerder yoga lessen of retreats hebben gevolgd.

Of je die periode vrij bent en of je een kamer wilt delen. Delen van een kamer kan natuurlijk ook met een vriend/vriendin/zoon/dochter/etc..

Yoga en mediatie is gebleken uit onderzoek hebben een zeer positieve uitwerking op gevoelens van depressie.

Ja natuurlijk. Het retraite is toegankelijk voor beginners, ervaren yogi’s en iedereen daartussen in.

Nee dat is geen probleem! Gedurende de week wordt het mediteren opgebouwd en worden handvatten gegeven om eventueel zelf thuis mee verder te gaan.

Het is een misvatting dat je soepel/flexibel moet zijn om yoga te kunnen volgen. Het effect van dagelijks yoga volgen gedurende 1 week zal zeker leiden tot het soepeler worden van de spieren en gewrichten.

De vrije tijd, buiten de yogalessen, kun je volledig zelf inrichten. Handig is het als je een auto huurt zodat je het eiland met al haar mooie plekjes zelfstandig kunt gaan ontdekken.

Dat betekent dat de yogalessen, het verblijf, de kamers en de verzorging die daarbij hoort, het eten, drinken en gebruik maken van de faciliteiten op de lokatie zijn inbegrepen in de prijs.

Er is geen minimum, wel een maximum (14 personen). De reis wordt niet geannuleerd.