Yoga in de natuur

Yoga in de natuur

Nu ik zo een paar weken in Ommen verblijf merk ik bij mezelf dat het volgen van de natuur een belangrijk onderdeel is van ons bestaan. Het voorjaar ontploft letterlijk om mij heen. Het groen spat van de bomen en de struiken, de koeien huppelen voorbij, de vogels verzorgen de hele dag door de ene aria na de andere aria en de zon geeft een prachtig licht en kleurt elke moment van de dag weer anders in. De natuur wat een oneindig groot genot om hierin te mogen verblijven. Het maakt mij nederig en dankbaar en tegelijkertijd realiseer ik mij ook hoe kwetsbaar de natuur is en daarmee ons eigen bestaan. Immers als de natuur niet kan ademen, onvoldoende zuurstof heeft, dan kunnen wij niet ademen. Adem is leven.

De natuur in combinatie met Yoga beoefenen brengt zoveel meer. Bewust worden dat je leeft, dat je ademt, zonder obstakels, vrij, stromend tot in de diepst gelegen lichaamscellen. Juist nu kun je buiten yoga beoefenen, nu de lucht zoveel schoner is. Dat kan al op jouw balkon, of in de tuin, maar misschien kun je naar een park dichtbij.

Mocht je geen mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan dan kun je de natuur visualiseren. Onze verbeeldingskracht is oneindig sterk. Tijdens de zonnegroet visualiseer jezelf in een weiland of een bos waar de zon schijnt en de bewegingen van de zonnegroet gemasseerd worden door de zachte zonnestralen. Visualiseer de energie van de aarde onder je voeten en de wortels van de bomen om je heen. Het helpt, het geeft je houvast, standvastigheid en tegelijkertijd souplesse om de nieuwe gebeurtenissen in je leven te omarmen en te verwerken.

Ik wens jullie allemaal de mogelijkheid om op enigerlei wijze in contact te komen met de natuur en via dat contact in verbinding te komen met jezelf. Jouw eigen zonne-energie te ervaren en met vertrouwen de toekomst te beleven.

Tot ziens online!

Zonnige groet

Cecilia

Vergelijkbare posts